Разбирате ли важността на свободното време? В общество, толкова свързано като

...
Разбирате ли важността на свободното време? В общество, толкова свързано като
Коментари Харесай

Защо е много важно да имаме свободно време

Разбирате ли значимостта на свободното време? В общество, толкоз обвързвано като това, в което живеем, от време на време тези часове, в които не работим или не вършим нищо, сме заети с гледане на телефона. 

Това може да има последствия както за психическото, по този начин и за физическото здраве.

Преди да стартираме, е належащо да определим какво тъкмо е свободното време. Тук става въпрос за всички тези часове, в които не работим, нито трябва да ги посвещаваме на домакинска работа. Използването на времето е от значително значение за нашето здраве, макар че от време на време наподобява, че не е задоволително. Истината е, че когато се организираме, има време за всичко.

Първата стъпка към това да се научим да се любуваме на свободното време е да разберем на какво посвещаваме всички тези свободни часове, които имаме. За задачата би било забавно да се направи лист, защото всеки човек прекарва времето си по друг метод.

Може да е пред тв приемника, в Instagram, в играене на видео игри. Знаейки защо отделяме време, ще ни разреши да открием какво би трябвало да променим.

Нека имаме поради, че денонощието има 24 часа, 8 от които прекарваме в сън и други 8 в работа. Следователно ни остават 8 часа, от които можем да извадим към 2-3 за ястие, готвене и други домашни действия. Така остават сред 5-6 часа свободно време, от което да се насладите и да се възползвате.

Проблемът с неналичието на свободно време е, че не управляваме добре часовете денем. Възможно е, когато не сме на работа, да продължаваме да мислим за нея или вместо да практикуваме спорт, да избираме да се излежаваме на дивана и да гледаме обществените мрежи.

Не е нужно да отивате толкоз надалеч, с цел да разберете къде прекарвате времето си и да предприемете стъпки, с цел да го поправите. Като начало бихте могли да вземете лист хартия, химикал и да извършите кръг с всички часове на деня.

След това ще би трябвало да бъдат разпределени. Например 8 за сън, 8 за работа и 8 за разнообразни действия (хранене, спортуване, четене, срещи с приятели).

Има мобилни приложения, които също могат да ни помогнат по образен метод да управляваме свободното време и в действителност да му се любуваме.

И по този начин, ето няколко аргументи, заради които е значимо вярно да управлявате свободното си време:
Скоро ще се появи отчаяние. Ще започнете да се чувствате все по-зле и по-зле, чувствайки, че 24-те часа в денонощието не са задоволителни и живеем единствено с цел да работим и да водим децата на учебно заведение.Стресът може да се появи. Това ще докара до бодърствуване, неразположение, промени в настроението и тревога. Ще стартираме да слагаме под въпрос съществуването. Когато нямаме време за себе си, няма да намираме смисъл в живота. Популярна сентенция гласи: „ Трябва да работиш, с цел да живееш, само че не и да живееш, с цел да работиш “.
Свободното време съществува, макар обстоятелството, че дълго време вярвахме на лъжата, че го няма. Винаги има време, в което да можем да се насладим на разходка, да медитираме за 10 минути, да приготвим онази торта, която толкоз ни харесва, или да четем книга.

Когато планираме деня си, с цел да използваме оптимално всички часове, които има, нека не забравяме да създадем лист с това, което ни кара да се усещаме добре. Тези действия ще ни разрешат да бъдем спокойни, да се откъснем от работата и отговорностите, да се съсредоточим върху себе си и да се погрижим за благополучието си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР